open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme i kiša tokom noći
U Bosni i Hercegovini danas većinom umjereno naoblačenje. U večernjim satima jače naoblačenje sa jugozapada će uvjetovati kišu i pljuskove. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na srijedu povremeno su mogući i jaki udari juga.
24.10.2023. u 08:03
get url
text

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C. U Sarajevu veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Slaba kiša je moguća tokom noći na srijedu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Poslijepodne u većem dijelu Bosne prestanak padavina. Intezivnije padavine u Hercegovini i na juguzapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na sjeveroistoku Bosne do 24°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ranim jutarnjim satima pljuskovi su mogući u centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 °C.

U petak pretežno oblačno vrijema sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, prijepodne na momente i jak, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22 °C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.