open-navfaktor-logo
search
Zabrinjavajuće stanje
Trinaest zastupnika traži hitnu sjednicu Skupštine KS zbog pogoršane sigurnosne situacije
Trinaest zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo uputilo je zahtjev za održavanje hitne sjednice na temu sigurnosti u KS.
01.02.2024. u 15:44
get url
text

VEZANI TEKST - Tužiteljica o ubistvu Farisa Pendeka: Kad sam došla, vidjela sam mrtvo dijete, s aparatićem za zube u ustima...

Ovaj zahtjev uslijedio je nakon brutalnog ubistva 19-godišnjeg Farisa Pendeka za šta se sumnjiči Adem Šuman kome je danas, kao i njegovim pomagačima Elmedinu Gradišiću i Mersimu Saljeviću određen jednomjesečni pritvor. 

- Zbog kontinuirane loše sigurnosne situacije u KS koja u posljednje vrijeme poprima zabrinjavajuće forme i oblike, a koji iz dana u dan počinjenjem najtežih oblika krivičnih djela poput svirepog ubistva našeg mladog sugrađanina Farisa Pendeka, zastupnici SDA, DF-a i SBiH podnose zahtjev za sazivanjem hitne sjednice na temu sigurnosti u KS - navodi se u zahtjevu u kojem se traži od predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića da odmah sazove Kolegij i itvrdi termin održavanje sjednice.

Zahtjev su potpisali sljedeći zastupnici i zastupnice: Mahir Dević, Faruk Kapidžić, Adi Kalem, Faruk Selmanović, Smiljana Viteškić, Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Albin Zuhrić, Ilijaz Pilav, Vedrana Vujović, Marijela Hašimbegović, Muamer Bandić i Jasmin Šaljić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.