open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Tokić-Biščević: Neka se Ćudić najprije oglasi o aferama Dupovac i Dizdarević 
Prije samo nekoliko dana objavljeno je da je sestra zastupnice Naše stranke Neire Dizdarević dobila posao, na očigledno naštimanom konkursu u KJKP Rad
16.11.2019. u 15:04
get url
text

Zastupnica u skupštini KS  i potpredsjednica Glavnog odbora SDA Jasmina Tokić-Biščević reagirala je na izjave i inicijative zastupnice Naše stranke (NS) u Federalnom parlamentu Sabine Ćudić o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Kazala je da su politikantske i da predstavljaju "izraz licemjerne politike Naše stranke".

-Svi problemi u Zavodu Pazarić moraju biti riješeni i Vlada FBiH je pokrenula aktivnosti provjere i utvrđivanja odgovornosti po tom pitanju. Što se tiče zastupnice Ćudić, prije nego što počne držati moralne i druge lekcije, neka najprije da nekoliko odgovora u vezi sa Zavodom Pazarić s kojima ima veze politička opcija kojoj pripada. Zašto se, naprimjer, zastupnica Ćudić nije oglasila kada je Vlada KS, na čelu s Edinom Fortom, nedavno za članicu Upravnog odbora Sarajevošuma imenovala Zarfu Dupovac, koja je pravosnažno pred sudom osuđena za pronevjeru novca u Zavodu Pazarić. Da li je to temelj za držanje zakonskih lekcija? Jednako kao i na zakonskom, Naša stranka ne stoji ništa bolje ni na moralnom planu - poručila je Tokić-Biščević. 

Kako je kazala, prije samo nekoliko dana objavljeno je da je sestra zastupnice Naše stranke Neire Dizdarević dobila posao, na očigledno naštimanom konkursu u KJKP Rad, saopćeno je iz SDA.

-Štaviše, kroz političke pritiske taj posao je faktički otet od majke djeteta s cerebralnom paralizom. Ćudić poznata po tome da se upliće u sve, nije rekla ni riječ o tome. Ako zastupnica Ćudić želi da ima kredibilitet da priča o ovim temama, neka najprije kaže nekoliko riječi o ovim postupcima njene stranke, pa neka nastavi dalje - istakla je Tokić-Biščević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.