open-navfaktor-logo
search
MOBiH
Svečano u Rajlovcu: Promovirane 10. klasa oficira i 12. klasa podoficira Oružanih snaga BiH
Svečana ceremonija 10. klase oficira i 12. klase podoficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održana je u petak u kasarni "Rajlovac" u Sarajevu.
15.12.2023. u 14:42
get url
text

{$galerijaFotografija}

Ceremoniji su prisustvovali zamjenik ministra odbrane za politiku i planove gospodin Slaven Galić, načelnik zajedničkog štaba general-pukovnik Senad Mašović, komandant Centra za profesionalni razvoj pukovnik Šaban Kadrić, pripadnici EUFORA i NATO štaba iz Sarajeva, te ostali pripadnici ministarstva odbrane BiH, generalskog, oficirskog i podoficirskog kora OS BiH.  

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine promovisanim oficirima i podoficirima uvodnim riječima se obratio komandant Centra za profesionalni razvoj pukovnik Šaban Kadrić koji je pozdravio polaznike u ime Centra i u njegovo lično ime povodom završetka osnovne oficirske i podoficirske obuke.

- Ova današnja svečanost je pokazatelj uspješno izvršene misije Centra za profesionalni razvoj. Naš Centar je suočen sa stalnim povećanjem broja edukacija i polaznika za šta je nužno povećati kapacitete i poboljšati uslove za obuke koje se održavaju u našem centru. Ova klasa X oficirske i XII klase podoficirske obuke je bila jedna od najboljih klasa pokazavši profesionalizam , odgovornost i ozbiljnost. Čestitam Vam na uspješnom završetku  obuke i budite ponos OS BiH - kazao je Kadrić.

Prisutnima se obratio i načelnik Zajedničkog štaba general-pukovnik Senad Mašović koji je pozdravio prisutne i zahvalio se što su došli u velikom broju.

- Današnja ceremonija polaganja zakletve i dodjele diploma značajna je ne samo za odbrambeni sistem , već i za državu Bosnu i Hercegovinu. Želim da se zahvalim vašim porodicama koje su uložile puno truda  i odgajali vas da budete čvrstog duha, sposobni da se izborite sa svim izazovima , problemima i nedaćama , današnja dodjela diploma je kruna jednog mukotrpnog rada  i zalaganja , ali je takođe i imperativ da prristupate vašim obavezama savjesno i odogovorno - naglasio je Mašović.

Na kraju se prisutnima obratio zamjenik ministra odbrane BiH koji je naznačio da je ponosan što prisustvuje promociji X klase oficira i XII klase podoficira , i istakao da treba da budu ponosni na sebe što su uspješnim završetkom osnovne oficirske i podoficirske obuke stekli uslov za obavljanje jednog od najčasnijih zanimanja u Bosni i Hercegovini.

Najbolji polaznik 10. klase osnovne oficirske obuke je potporučnik Dževad Orman, a najbolji polaznik 12. klase osnovne podoficirske obuke vodnik Radovan Mičić.

Osnovnu oficirsku obuku uspješno je završilo 66 kandidata, a osnovnu podoficirsku uspješno je završilo 76 kandidata.

1512PR1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.