open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik FBiH
Stojanović: Kordić je svojom izjavom demantovao ministricu Vlaisavljević
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović reagirao je na snimak u kojem osuđeni ratni zločinac Dario Kordić ne izražava pokajanje za zločine koje je počinio.
11.06.2023. u 12:29
get url
text
Igor Stojanović
Igor Stojanović

Stojanović je naglasio kako je Kordić svojom izjavom demantovao federalnu ministricu kulture i sporta Sanju Vlaisavljević, koja je rekla da "kada ratni zločinac odsluži kaznu on je regularan građanin kao i svi drugi".

VEZANI TEKST - Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

- Za zločine u Ahmićima u kojim je ubijeno 116 Bošnjaka, Dario Kordić je osuđen na 25 godina zatvora. Pušten je nakon 17 godina. Posljednji snimak koji je objavljen i snimljen prije nepunu godinu dana, govori da niti je bilo pokajanja, niti bilo kakve rehabilitacije.

Dario Kordić je svojom izjavom demantovao ministricu Sanju Vlaisavljević koja je nedavno rekla da kada ratni zločinac odsluži kaznu, onda je regularan građanin kao i svi drugi. Rehabilitacija bi, po meni, trebala biti da se provede svakodnevno vrijeme sa žrtvama i njihovim porodicama.

Očigledno je da kazna iz Haga nije djelovala. Sve dok se Kordić ne pokloni žrtvama u Ahmićima, nema ni rehabilitacije ni pokajanja - napisao je na svom Facebook profilu Stojanović.

Dodaje da fašistički, genocidni stavovi i djela Daria Kordića pokazuju da ovakve ljude koji su sijali mržnju treba izolovati iz BiH "ako želimo vraćati povjerenje i poštovanje".

VEZANI TEKST - Skandal ministrice Vlaisavljević: Ratni zločinci moraju biti rehabilitirani nakon odsluženja kazne, Bradara je dobro rekla

- Promotori mržnje i ratni zločinci podsjećaju na ratne politike od prije 30 godina. Uvijek ću biti na strani žrtve, bez obzira koje je nacije ili vjeroispovjesti. Nikada zločin neću opravdavati drugim zločinom. Jer je to put u uništenje BiH. Protiv takvih politika sam bio u ratu i danas sam.

Svi koji imaju bilo kakvu povezanost sa Dariom Kordićem, ogradite se od njegovih stavova radi budućnosti života u Bosni i Hercegovini! Smrt fašizmu - poručio je Stojanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.