open-navfaktor-logo
search
Član UO za Faktor
Stevanović: Preferiram i ja Gavrankapetanovića, ali ime generalnog direktora KCUS-a bit će tek kad ga zvanično potvrdi UO
Član Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu doktor Dragan Stevanović kazao nam je da Komisija za provođenje postupka izbora kandidata za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) još nije zvanično dostavila UO bodovnu listu tri kandidata koja su imala ravnopravan status da konkurišu, dok četvrta kandidatkinja nije dostavila na vrijeme potrebnu dokumentaciju. 
21.12.2023. u 13:07
get url
text

- Upravni odbor će zasjedati najvjerovatnije sljedeći četvrtak. Dobit ćemo bodovnu listu, programe rada sva tri kandidata i opredijeliti se za jednog kojeg ćemo imenovati. Vidim ja te navijačke poteze, razumijem ljude, moguće je da i ja tako mislim, ali zvanično to nije još do tog četvrtka. Svi su oni ravnopravni kandidati. To što neki ljudi preferiraju profesora Ismeta Gavrankapetanovića, evo da kažem da ga i ja preferiram, ali to još ništa ne znači do sljedećeg četvrtka - pojasnio je za Faktor Dragan Stevanović. 

Neurohirurg u penziji Braco Jurišić, član Senata Opće bolnice Sarajevo, na današnjoj godišnjoj konferenciji održanoj u ovoj zdravstvenoj ustanovi već se oprostio od prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i poželio mu sreću na poziciji generalnog direktora KCUS-a. 

- U svoje lično ime, u ime senatora i senatorica, znajući neke informacije da nas u ovoj uspješnoj godini napušta i naš direktor, da mu kažem: Ismete, hvala ti što si ne štedeći sebe pomagao svima onima koji su bili u potrebi. Što si ovu bolnicu podigao na jedan vrhunski nivo. I neka te prati sva sreća ovog svijeta i dobro zdravlje. Ovdje imaš svoju kuću uvijek. Nadam se da ćemo zahvaljujući tebi ostvariti uspješnu saradnju s KCUS-om - poručio je Jurišić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.