open-navfaktor-logo
search
Predsjednik NSRS-a
Stevandić najavljuje: Slavimo 9. januar, dolazi nam i Viktor Orban
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je danas da "Republika Srpska neće posustati pred prijetnjama, već će 9. januar i ove godine proslaviti veličanstveno u prisustvu brojnih zvanica iz regiona i Evrope, među kojima je i premijer Mađarske Viktor Orban".
27.12.2023. u 16:04
get url
text

VEZANI TEKST - Schmidt: 9. januar više se neće održavati ovako; Dodik godinu poslije pravi i noćnu paradu, skršit će 1,45 miliona KM

- Nećemo posustati pred prijetnjama u vezi sa obilježavanjem 9. januara - naglasio je Stevandić u Doboju.

Stevandić je novinarima rekao da RS ima odgovor i pokazuje da je iznad te male pokvarene namještene utakmice koju pokušavaju da odigraju na njenoj teritoriji, prenosi Srna.

Visoki predstavnika Christian Schmidt je ranije rekao da je proslava 9. januara kao dana Republike Srpske "jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kao i odluka visokog predstavnika", te da nepoštovanje odluka tog suda predstavlja krivično djelo.

On je zatražio od visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju neustavnog dana RS-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.