open-navfaktor-logo
search
Prije "otvorenih vrata"
Šteta se vakcinisao početkom jula: Dobio sam Pfizer, nisam imao nikakvih privilegija
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta otkrio je da se vakcinisao početkom jula. 
13.08.2021. u 12:34
get url
text

- Vakcinisao sam se u Zetri. Primio sam Pfizer vakcinu koja je u tom momentu bila dostupna. Nikakvih privilegija nisam imao, otišao sam poslije posla i vakcinisao se - kazao je ministar Šteta u razgovoru za Source portal.

Postavlja se pitanje kako to da se Šteta vakcinisao početkom jula, s obzirom da su takozvani "dani otvorenih vrata" u Zetri počeli tek 31. jula, otkada se građani mogu vakcinisati bez najave.

VEZANI TEKST - Je li Vlada KS "emotivno vezana za Pfizer": Vakcine, navodno, primili u svojim kabinetima

Početkom jula, kada Šteta tvrdi da se vakcinisao, na vakcinaciju su bili pozivane samo prioritetne skupine, tako da tada nije bilo moguće vakcinisati se bez prethodne najave, odnosno poziva. Ministar je 1980. godište, a tada su se vakcinisali uglavnom stariji sugrađani. 

Premijer KS Edin Forto potvrdio je za Faktor prije nekoliko dana da su svi dužnosnici Vlade KS vakcinisani. Gdje su vakcinisani, nije poznato. Neki zastupnici Skupštine KS tvrde da su se pojedini vakcinisali u svojim kabinetima, ali ono što je sigurno jeste da se niko iz Vlade KS nije javno pojavio u redu sa građanima u sarajesvkoj Zetri.

Ni ministri, a ni premijer KS, nikada nisu samoinicijativno obznanili da su se vakcinisali, uprkos tome što su najglasniji u pozivanju i "ohrabrivanju" građana na vakcinaciju.

Šteta je drugi ministar koji je priznao da je primio Pfizer vakcinu, a prije njega to je otkrio i ministar privrede Adnan Delić.

VEZANI TEKST - Čerkez: AstraZeneca se pokazala efikasnom protiv delta soja, i ja sam je primio

Ovih dana građani u Zetri dobijaju informacije da je tu vakcinu moguće dobiti samo uz preporuku ljekara, jer ih nema dovoljno. Također, ovih dana se građanima ne nudi ni bilo koja druga osim AstraZeneca vakcine. 

Iako građani u velikom broju odbijaju primiti AstraZeneca vakcinu, stručnjaci upozoravaju da nema razloga za to i da se radi o dobroj vakcini. Podsjećamo, u Zetri se i dalje može vakcinisati AstraZenecom ko god želi, bez najave i poziva, u terminu od osam do 20 sati.

Nadležni pozivaju građane da se vakcinišu. 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.