open-navfaktor-logo
search
Projekti
Stambeno zbrinjavanje: Ključeve novih stanova u Kladnju dobilo 19 porodica
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji Bosne i Hercegovine realizira projekat koji osigurava smještaj porodicama kroz Regionalni stambeni program (RSP).
27.09.2023. u 12:30
get url
text

Završena je implementacija projekta za neprofitno socijalno stanovanje u Kladnju. Devetnaest porodica iz populacije povratnika, raseljenih i socijalno osjetljivih danas je preuzelo ključeve novoizgrađenih stanova i time trajno riješili stambeno pitanje.

FOTO: FMROI

Uručenju ugovora i useljenju korisnika prisustvovali su ministar za ljudska prava Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, federalni ministar za ljudska prava i izbjeglice Nerin Dizdar, načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović, predstavnici donatora iz Evropske unije.

- Sretni smo što smo izgraditi ova dva funkcionalna i kvalitetna objekta ovdje u Kladnju i što su korisnici uselili u njih prije zime. Ovo je rezultat dobre saradnje domaćih institucija i Evropske unije koji su bili uključeni u realizaciju ovih projekata i ono što je najvažnije vidimo devetnaest sretnih porodica. Danas smo zaboravili sve poteškoće na koje smo nailazili u izgradnji objekata jer smo došli do konačnog cilja i uvjetnih prostorija za buduće korisnike - istakao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, saopćio je FMROI.

FOTO: FMROI

Ključeve stana preuzeo je i Senaid Mustafić.

- Protjeran sam iz Milića. Boravio sam u kolektivnom centra 27 godina. Ovo je veliki dan za sve nas. Današnjim danom sam riješio najznačajnije pitanje u životu. Sretan sam što ću sa budućim komšijama nastaviti svoj život i vjerujem da slijede bolji dani za sve nas - kazao je Mustafić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.