open-navfaktor-logo
search
Igre ispod stola
Sindikat: Zašto su ministrica Duraković i Vlada FBiH šutnuli u stranu nastavnike u srednjim školama?
Veoma radosni, ali istovremeno i vrlo neraspoloženi čekamo sutrašnji dan, 5. oktobar - Svjetski dan nastavnika, saopćio je danas Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH - SSVOONK BiH.
04.10.2023. u 14:31
get url
text

- Svima je jasno zašto smo radosni, ali zašto smo neraspoloženi. Neraspoloženi smo zbog odnosa prema nastavnicima u srednjim školama. Naime, sutra Ministarstvo za obrazovanje i nauku Vlade FBiH organizuje svečanu akademiju povodom 5. oktobra, a suorganizator je i Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH. Pitamo javno, zašto su zaobiđeni srednjoškolski nastavnici, čiji je također sutrašnji dan? - pitaju iz Sindikata.

Navode da je federalna ministrica Jasna Duraković dogovarala organizaciju svečane akademije i sa njima i "obećala da ako nekome smeta njihovo učestvovanje u programu ni ona neće učestvovati u njemu".

- A onda se sve promijenilo, valjda preko noći. Zašto? Očekujemo da ministrica Jasna Duraković, pa i Vlada FBiH sa premijerom Nerminom Nikšićem javno objasne zašlto su zaobišli i gurnuli u stranu nastavnike iz srednjih škola sa obilježavanja Svjetskog dana nastavnika. Da li se ovdje radi o nečijim pritiscima, o zakulisnim radnjama ili igrama ispod stola? - pitaju iz Sindikata u saopćenju koje potpisuje Džemaludin Poturović, predsjednik SSVOONK BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.