open-navfaktor-logo
search
Podcast Satav
Semir Efendić o izdaji Konakovića i Mijatoviću koji je Alagića zvao ratnim zločincem
Autor: Stav
12.04.2024. u 19:04
get url
text
Lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik općine Novi Grad Semir Efendić u Podcastu Stava Intervencija otvoreno govori o "izdaji" Trojke te odgovara zašto ga Elmedin Konaković ne može sazvati na nikakav sastanak koji bi objedinjavao Bošnjake.
Semir Efendić definira šta su to nacionalne i državne crvene linije, govori o bošnjačkom identitetu, čuvanju bosanskog jezika, o onome šta zanemarujemo u našoj kulturi, pitali smo ga savjetuje li se s bivšim liderom SBiH-a Harisom Silajdžićem.
Semir Efendić je izašao iz SDA, no glavnog urednika Stava Filipa Mursela Begovića zanimalo je li promijenio ideologiju, postao je lider druge stranke, ali je li s time mijenjao i svoje političke svjetonazore.
Lider Stranke za BiH komentira formiranje mogućih koalicija za predstojeće lokalne izbore.
Kantonalni ministar Adnan Šteta svako malo obilazi radove u Novom Gradu te nas je zanimalo šta o tome misli načelnik Semir Efendić i nazire li iz toga pokušaj SDP-a da otme zaslugu za Devetu transverzalu i za kružne tokove.
Semir Efendić otkriva da je prije nekoliko godina tokom inicijative da ulicu u Novom Gradu dobije general Mehmed Alagić bilo opstrukcija. Koja je uloga u tome bila potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, šta su principi oko kojih nema kompromisa te do koje mjere mu je drago da dio SDP-a pruža otpor antidržavnim projektima.
Semir Efendić je u podcastu Stava govorio i o prijateljstvu i druženjima s nedavno preminulim književnikom Abdulahom Sidranom te šta je to "samosvijest o posebnosti" koju je naučio od svojeg profesora Esada Zgodića.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.