open-navfaktor-logo
search
Akcija Var
Sedam osoba pušteno da se brane sa slobode
Ostalih pet će biti predato Tužilaštvu. Za one koji su pristali na saradnju najvjerovatnije će od Suda biti zatražene mjere zabrane
11.11.2019. u 18:23
get url
text

Sedam osoba koje su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas uhapsili u okviru operative akcije "Var", nakon kriminalističke obrade, pušteno je da se brane sa slobode. Potvrđeno nam je to u SIPA-i. 

Podsjetimo, u okviru ove akcije uhapšeno je 12 osoba zbog organizovanog kriminala u vezi sa namještanjem fudbalskih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH. 

Ostalih pet, kako saznajemo, biti će predato Tužilaštvu. Za one koji su pristali na saradnju najvjerovatnije će od Suda biti zatražene mjere zabrane. 

Pripadnici SIPA-e jutros su izvršili pretrese na više lokacija i uhapsili 12 osoba zbog organizovanog kriminala, u vezi sa primanjem dara i drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlasti.

Kako smo ranije objavili, istragom koja se provodila više od godinu, između ostalih, obuhvaćeni su: član Komiteta za suđenje u Nogometnom savezu FBiH Anto Bilješko, sudija Prve lige FBiH Kenan Bajraktarević, sudija Prve lige FBiH Ilija Živković, Salem Prolić, sekretar za sudijska pitanja Fudbalskog saveza BiH, Irfan Durić, predsjednik Nogometnog saveza FBiH i član izvršnog odbora FSBiH, Fuad Zahirović, Haris Poprženović, Vladimir Dominković, Mirza Kazlagić, Marko Brezović, Mario Grgić, Anto Kobaš i drugi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.