open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
SDA Gračanica: Helić lažno optužuje dok građani umiru od kancerogenih bolesti
Nakon što se u javnosti pojavio snimak intimnog čina između Nusreta Helića i žene, gradonačelnik Gračanice se oglasio negirajući da se na snimku pojavljuje on. Za montažu je optužio političke protivnike, ne imenujući kojoj stranci pripadaju, saopćila je SDA Gračanica.
13.11.2020. u 12:08
get url
text

- Stanovnici Gračanice kao i drugih gradova u našoj zemlji su vjerovatno pogledali  snimak koji kruži društvenim mrežama i na kojima se jasno vidi Nusret Helić. Umjesto čina izvinjenja građanstvu jer je ovo sve bruka  i sramota za naš grad i loš primjer svima, pogotovo mladima, Helić i vrh SDP-a Gračanica su pribjegli manipulacijama optužujući svoje političke protivnike - istakli su u saopćenju.

SDA Gračanica je, kako dodaju, pred birače izašla sa ekonomskim i socijalnim programom: "pravimo fabriku za preradu voća i povrća, najveći aqua park u regionu, modernu i jaku fabriku za preradu mesa , modernizujemo bolnicu i Dom zdravlja , vršimo sanaciju deponije Grabovac, uvodimo vodu u sve mjesne zajednice što Helić nikad nije uradio".

VEZANI TEKST - Ko je na porno snimku koji se širi društvenim mrežama, evo šta kaže SDP-ov kandidat za gradonačelnika Gračanice 

- Pojedine mjesne zajednice nemaju vodu jer ne podržavaju Helića i njegov SDP. Kažemo njegov, jer je on privatizovao stranku i on vlada despotski za što postoji bezbroj primjera. I to je njegov najveći problem. Osjećajući da gubi tlo pod nogama i vlast, pribjegava najgnusnijim lažima optužujući druge za nekakve montaže. Licemjerno je kritike upućivati političkim protivnicima za nešto za što je sam Helić kriv - rezonuju.

Navode da gledajući u kamere i šaljući jedno takvo saopćenje, Helić zapravo laže i obmanjuje javnost baš onako kako to radi i proteklih 12 godina: o neizrađenoj sportskoj dvorani, o deponiji smeća Grabovac čiju sanaciju najavljuje iz mandata u mandat.

- Umjesto što lažno optužuje druge, neka gospodin Helić konačno podnese finansijski izvještaj o poslovanju NK Bratstvo. Iako je to gradsko vijeće tražilo još prije osam godina, nikad taj izvještaj nije podnesen. Osjećajući da SDA preuzima vlast u grad, Helić sad pokušava od sebe da napravi žrtvu - tvrde iz SDA.

Prava žrtva su, smatraju, građani Gračanice: mladi koji odlaze iz grada jer nemaju perspektivu, poslovni subjekti koji otvaraju pogone u drugim općinama jer to ne mogu u svojoj Gračanici, stanovnici koji u 21. vijeku nemaju ono osnovno - vodu za normalan život.

- U Gračanici je povećan broj oboljelih od kancerogenih bolesti i među najvećim je u kantonu, gradonačelnik Helić iz mandata u mandat laže o saniranju deponije Grabovac koja se može dovesti u vezu sa povećanjem broja oboljelih od malignih bolesti - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.