open-navfaktor-logo
search
"Bahatost i neznanje"
SDA Centar poziva Mandića da podnese ostavku: Spasite građane od svoje nesposobnosti
Općinska organizacija SDA Centar pozvala je načelnika ove sarajevske općine Srđana Mandića da podnese ostavku, zbog, kako tvrde, zloupotrebe, bahatosti i neznanja.
24.08.2021. u 11:48
get url
text

Kruna svega toga, navode, je nakaradni objekat ispod Velikog parka u Titovoj ulici koji već nekoliko dana privlači pozornost građana Sarajeva.

VEZANI TEKST - U Općini Centar ispituju kako je sporni objekat "osvanuo" u Titovoj, tvrde da će ga ukloniti

- Činjenica da je Općina Centar izdala sve potrebne dozvole za postavljanje objekta i da je objekat u vlasništvu kandidata Naše stranke na izborima ne pokazuje samo da je Mandić lagao tvrdeći da ne zna o čemu se radi već i da je zloupotrijebio svoj položaj pogodujući svojim stranačkim kolegama. Izgradnja spornog objekta u suprotnosti je sa Odlukom o proglašenju historijskog urbanog pejzaža Sarajeva nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, što Mandiću, očigledno, nije predstavljalo prepreku da unakazi centar Sarajeva za finansijski interes kadrova Naše stranke - navode u saopćenju.

Tvrde da se Mandić bavi sporednim stvarima poput čišćenja Hastahane, dok od početka svog mandata ne servisira osnove potrebe građana. 

- Stoga tražimo od Mandića da odmah podnese ostavku na dužnost općinskog načelnika i to ne da bi spasio ostatke svog dostojanstva i kredibiliteta Naše stranke već da bi spasio građane Općine Centar i cijelog Sarajeva od svoje nesposobnosti, neznanja i spremnosti na kršenje propisa za interese stranačkih kolega i koalicionih partnera - naveli su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.