open-navfaktor-logo
search
Riješen problem
Sarajlijama koji su uplatili 453 umjesto 300 KM za ugradnju kalorimetra bit će vraćen novac
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je u saradnji s KJKP "Toplane-Sarajevo" provelo projekt sufinansiranja troškova ugradnje individualnih mjerila toplotne energije, ali prilikom realizacije pojavio se problem iznosa od 453 KM za ugradnju mjerila, jer je ranije rečeno da će građani ovu uslugu platiti 300 KM. 
26.09.2023. u 14:05
get url
text

VEZANI TEKST- Građani ogorčeni, ugradnju kalorimetara ne žele platiti 150 maraka više, evo šta kaže Bečarević

Zajedničkim naporima, Ministarstvo i "Toplane" postigli su dogovor, prema kojem će Ministarstvo sufinansirati ugradnju mjerila s 400 KM, preduzeće Toplane s 353 KM, a aplikanti bi uplatili iznos do pune cijene ugradnje individualnog mjerila toplotne energije. Na ovaj način aplikanti bi imali obavezu plaćanja iznosa od 300 KM, kako je i najavljeno.

Građanima koji su uplatili iznos od 453 KM, dostavljen ponudom za ugradnju individualnog mjerila od preduzeća "Toplane", iznos od 153 KM će biti vraćen ili na neki drugi način regulisan, a o čemu će se postići dogovor između korisnika i KJKP "Toplane-Sarajevo".

- Želimo obavijestiti građane da će biti objavljen i ponovljeni javni poziv za učešće u projektu "Sufinansiranje troškova ugradnje individualnih mjerila toplotne energije u objektima na sistemu daljinskog grijanja KJKP "Toplane-Sarajevo", kojim će na isti način biti definisan model sufinansiranja ugradnje individualnog mjerila, i to tako da Ministarstvo sufinansira s iznosom od 400 KM, preduzeće "Toplane" s iznosom od 353 KM, a korisnik usluge će platiti ostatak sredstava do punog iznosa cijene ugradnje individualnog mjerila", naveli su iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Kako je nedavno za Faktor izjavio resorni ministar Almir Bečarević problem oko cijene za ugradnju kalorimetara nastao je kada se iznenada "pojavio" PDV koji su Toplane fakturisale sugrađanima, a o kojem ranije nije bilo govora. Kako je naveo, dio građana je već platio uvećan račun, a dio odbija platiti što ministar u potpunosti opravdava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.