open-navfaktor-logo
search
Tvrdnje bivšeg direktora
Salkić: Cilj je ovladati računom BH-Gasa na kojem je više od 10 miliona KM
Dosadašnji vršilac dužnosti direktora BH- Gasa Jasmin Salkić, koji je danas podnio ostavku, pa zatim smijenjen odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, za Faktor kaže da je osnovni razlog za njegovo uklanjanje s funkcije - novac. 
19.08.2021. u 16:00
get url
text

VEZANI TEKST - Jasmin Salkić podnio ostavku na mjesto direktora BH-Gasa

- Suština je ovladati računom BH-Gasa na kojem se nalazi više od 10 miliona KM namijenjenih za izgradnju Južne interkonekcije - kaže Salkić.

U zvaničnom saopćenju Salkić je naveo kako "sav prethodni period u kojem je izložen od Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i podržavanje istog, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa, i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca" nešto na šta on ne pristaje i u čemu ne želi učestvovati".  

- Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije na dnevnoj bazi je tražilo izvještaje, pa čak i kada sam na odmoru ili tokom vjerskih blagdana. To su učinili i tokom Kurban- bajrama.

Zahtjeve su slale nadležne službe ministarstva, a u potpisu njih bio je ministar Nermin Džindić - ističe Salkić i dodaje kako je sva saznanja o njegovom praćenju i tajnom snimanju, za šta je u ranijoj izjavi za medije imenovao njegovog nasljednika u BH- Gasu Mihajla Krmpotića, proslijedio policiji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.