open-navfaktor-logo
search
Priznanja
Robert Dacešin: Nova zlatna nagrada za video o domovini BiH stigla iz Afrike
Svjetski putnik, Banjalučanin Robert Dacešin, dobio je novu nagradu za video u kojem promovira domovinu Bosnu i Hercegovinu. 
01.07.2023. u 18:23
get url
text

- Nakon više od desetak nagrada i priznanja koja je video na temu "Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 destinacija u svijetu" osvojio, novi video koji smo radili pod nazivom "Bosnia and Herzegovina - The country of but(t)s" osvojio je zlatnu nagradu na najjačem festivalu turističkih filmova u čitavoj Africi za najbolji samostalni video o nekoj zemlji u konkurenciji više stotina videa!

Inače, ideja za ovaj video pala mi je vozeći se vozom iz Valensije ka Sevilji prošle godine i u tih nekoliko sati sam skuckao prvu verziju scenarija. Htio sam da kreiramo video koji će na šaljiv način prikazati ono meni najbolje što postoji kod nas, a to je da u BiH gotovo ništa nije petica, nemamo Mišelin restorane u hotele sa infiniti bazenima, ali imamo dosta mjesta gdje za malo novca dobiješ dobar 4+.

Kad sam se vratio kući, zajedno sa Milanom Banjcem sjeo i lagano to sve posložio. Neko vrijeme sam tražio i glumicu koja bi bila nekako vrckava i šašava da odglumi u ovom tipu videa i Olga Skerletović je odradila više nego sjajan posao i hvala joj na tome. Usput je super lik i baš smo se zabavili na snimanju zajedno. Hvala i Milanu Bajiću koji je ranije snimio dobar dio kadrova i Lejli Piljević Kezo koja je pristala da krajem decembra na minus temperaturi na Trebeviću odsvira u majici bez rukava svoj dio na električnoj violini, koji se savršeno uklopio u video. Jeste da smo se svi smrzli i da nam se akumulator ispraznio, jer nam je prethodno pregorila rasvjeta, pa smo farove od auta koristili za to, ali vrijedilo je - napisao je Dacešin na svom facebook profilu.

Ukoliko niste pogledali video: 

- Dobio sam i nagradu za travel influensera u BiH za prošlu godinu. Sve je to zahvaljujući vama dragi ljudi. Hvala na iskrenoj podršci koju mi dajete svakoga dana - napisao je Dacešin. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.