open-navfaktor-logo
search
Vjerovali ili ne
Radnici dostavili snimak: Neko je dovezao stado ovaca i ostavio u krugu firme Zrak
U krugu firme Zrak u Sarajevu, vjerovali li ili ne, nalazi se stado ovaca. Ovu informaciju Faktoru su poslali začuđeni i zabrinuti radnici ove firme.
17.06.2023. u 22:48
get url
text

VEZANI TEKST - Stečajni upravnik radnicima podijelio otkaze, Nikšić obećao da će spasiti Zrak

- Ovo se desi kad se za čuvanje imovine angažuje agencija prijatelja i komšije iz ulice, čiji zadatak je očito da samo dobro naplati taj posao. Pitamo ovim putem stečajnog upravnika Mesuda Bogilovica da li se ovako čuva i štiti vojna imovina, onako kako nalaze Zakon o stečaju - upitali su radnici u mailu te dodali:

- Nažalost, ovo nije jedini slučaj, skoro svakodnevno se dešava da se i parkinzi firme koriste kako kome padne na pamet, kao da je riječ o nekom supermaketu, a ne o firmi namjenske industrije. 

Također radnici su upitali ovom prilikom i nadležne institucije ko će odgovarati ako sutra dođe do provale u firmu i otuđivanja imovine.

VEZANI TEKST - Čano o sudbini "Zraka": Žalba radnika bit će riješena u roku, stečajni upravnik povlači otkaze

- Zaista se bojimo da je pitanje dana kad će se to desiti s obzirom na to kako zaštitarska agencija koja je angažovana radi svoj posao - naveli su

Faktor je dodatno provjerio informaciju u Sindikatu Zraka i potvrđeno nam je da je snimak vjerodostojan i da se u krugu Zraka zaista nalazi stado ovaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.