open-navfaktor-logo
search
Liječenje od COVID-19
Prof. dr. Sebija Izetbegović i šefovi klinika otvoreno o svim dešavanjima u KCUS-u
Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kao i drugi ljekari, šefovi i direktori klinika, obratili su se novinarima nakon sastanka u Vladi Kantona Sarajevo.
05.04.2021. u 15:16
get url
text

VEZANI TEKST - Prof. dr. Izetbegović za Faktor: Šta se dešavalo na sastanku u Vladi KS?

Pojasnili su sve nedoumice koje su se pojavile u medijima nakon navodnih pisama iz Kliničkog centra, a naročito u vezi s liječenjem Covid-bolesnika u respiratornom centru.

Spekulacije koje su se pojavile u vezi s respiratorima kineskog proizvođača nisu tačne, izričito su ustvrdili iz KCUS-a. Izetbegović je potvrdila kako su iz Vlade Kantona Sarajevo, tačnije premijer Edin Forto, zatražili da se iz upotrebe povuku respiratori ACM 812 A. KCUS je pri stavu da će ih povući iz upotrebe ukoliko Forto i ministar zdravstva KS Haris Vranić stave svoj potpis na takvu odluku i budu garantirali da će oni snositi eventualne neželjene posljedice. 

Osim Izetbegović, na konferenciji za medije su govorili još i šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a prim. dr. Amela Katica Mulalić, kao i prof. dr. Nermir Granov, šef Klinika za kardiovaskularnu hirurgiju.

Na pitanje novinara odgovarala je i dr. Lejla Vidović, anesteziologinja koja je među potpisnicima internog dopisa, tačnije sugestije svojim šefovima u vezi s liječenjem Covid-pacijenata.

{$galerijaFotografija}

Cijelo obraćanje možete pogledati u videu ispod.

20210405140743_0J4A0329.JPG
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.