open-navfaktor-logo
search
Prijedlog sudu
Prijetio Hadžifejzoviću: Tužilaštvo KS traži pritvor za Abdulaha Hajdarevića
Postupajuca tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesecnog pritvora Abdulahu Hajdareviću osumnjičenom za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.
30.05.2021. u 17:26
get url
text

VEZANI TEKST - Muškarac koji je prijetio Hadžifejzoviću predat Tužilaštvu KS

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - potvrđeno je iz Tužilaštva KS. 

Sarajevska policija prije dva dana uhapsila je Hajdarevića zbog prijetnji upućenih uredniku i osnivaču Face TV-a Senadu Hadžifejzoviću. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo on je jučer predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo,

- Priveden je nakon što je u policiju pristupio Senad Hadžifejzović i prijavio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti - rekli su ranije iz policije.

Hajdarević je identifikovan na osnovu komentara koje je pisao na Facebooku, a u kojim je naveo da je "pokušao uletiti u zgradu Face TV-a".

Jedan od komentara koji govore o tome da je pokušavao ući na Face TV napisao je i na Facebook stranici te medijske kuće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.