open-navfaktor-logo
search
Šta se dešava
Predočili dokumente: Uposlenici "Zraka" tvrde da Kantonalni sud nije postupio po zakonu
Kantonalni sud u Sarajevu odbacio je žalbu firme "Zrak" na odluku o stečaju.
27.06.2023. u 16:47
get url
text

Kako su istakli uposlenici "Zraka", presuda je odbačena jer je "nedopuštena iz razloga, kako navodi sud, da je v.d. direktora Edin Čano dao punomoć advokatu Edinu Suljiću da zastupa Zrak d.d. Sarajevo".

{$galerijaFotografija}

- To zakonski nije mogao jer nije upisan u sudski registar, gdje se kao direktor još uvijek vodi Nedžad Koldžo – istakli su "Zraka".

Navode da na svom primjeru žele pokazati sav "jad i politikanstvo koje se duboko uplelo i u sudove".

- Imamo dokaz da v.d. direktora, Edin Čano, uopće nije dao punomoć advokatu Suljiću, kako to sud navodi, nego je upravo Nedžad Koldžo dao istu saglasnost iz već gore navedenog razloga, jer se Nedžad Koldžo vodi u sudskom registru još uvijek kao direktor.  Dakle, situacija je ovdje sasvim jasna osim Kantonalnom sudu, koji očito nije uopće želio da razmatra žalbu "Zraka", nego je istu odbio bez ikakvih razloga, navodeći stvari koje očito nisu dobro provjerili – naglasili su iz "Zraka".

 

I v. d. direktora "Zraka" Edin Čano potvrdio je za Faktor da nije dao punomoć advokatu Edinu Suljiću, niti je podnosio žalbu koju mu pripisuju. 

- Sud uopće nije razmatrao žalbu. Oni misle da sam ja podnio žalbu, a podnio ju je Edin Suljić, koji je dobio punomoć od bivšeg direktora Koldže, a koji je još uvijek upisan u sudski registar kao direktor. Piše da je Edin Čano podnio žalbu, a ja uopoće nisam, i ponavljam podnio je advokat kojeg je opunomoćio Koldžo – istakao je Čano.

zrak 1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.