open-navfaktor-logo
search
SDA Mostar
Poziv probosanskim strankama da se priključe jedinstvenoj mostarskoj listi
Na održanoj sjednici Skupštine Gradske organizacije SDA Mostar, naglašena je važnost ovogodišnjih lokalnih izbora, te je jednoglasnom odlukom, podržana inicijativa za formiranje jedinstvene mostarske liste svih probosanskih stranaka, pri čemu je akcenat stavljen na povećanje izlaznosti birača u Mostaru i dijaspori.
29.07.2020. u 15:36
get url
text
SDA Mostar
SDA Mostar

Predsjednik Gradske organizacije Salem Marić, prezentovao je Izvještaj o radu Izvršnog odbora GO SDA Mostar za period januar-juli 2020. godine.

Posebno se ističe politički sporazum za Grad Mostar, kojim je nakon dugih osam godina funkcionisanja Grada bez Gradskog vijeća, osigurano održavanje izbora. U saopćenju je naglašeno da su prijedlogom novog statuta Grada Mostara, ojačana ovlaštenja predsjednika Gradskog vijeća, te komisija gradskih područja. Izvještaj je sadržavao prezentaciju važnih projekata koji se finansiraju iz budžeta Grada Mostara i budžeta viših nivoa vlasti. 

Projekti putne infrastrukture, najava završetka vodovoda Gubavica-Pijesci, početak radova na sportskoj dvorani u Gradskom području Sjever, izgradnja velikog parka u Vrapčićima, izgradnja tribine na stadionu Rođeni, proširenje kapaciteta bolnice "Dr. Safet Mujić", projekti u Fejićevoj ulici, te kružni tok kod autobuske stanice. Također, pohvaljene su aktivnosti ogranaka gradskih područja koje su realizovane u prethodnom periodu, kao i povećanje broja članova SDA u Mostaru. Nakon prezentacije, delegati Skupštine su usvojili Izvještaj o radu Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA Mostar, navodi se u saopćenju GO SDA Mostar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.