open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Sarajevo
Ponovo odgođeno ročište u slučaju Džene Gadžun: Nisu se pojavili doktorica i njen advokat
Ročište u predmetu koji se vodi protiv ljekara Suada Rožajca, Jasmine Halimić-Alajbegović i Nine Jovanović zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun u Kantonalnom sudu u Sarajevo odgođeno je.  
25.01.2024. u 11:15
get url
text

VEZANI TEKST - Mučno na suđenju za smrt Džene Gadžun: Advokat Suada Rožajca optužio sutkinju da mu stavlja metu na čelo

Nastavak glavnog pretresa u ovom predmetu danas se nije mogao održati zbog odsustva trećeoptužene Jasmine Halimić-Alajbegović i njenog advokata Đorđa Jugovića.

Kako je obrazložila sutkinja Indira Jahić, Jugović je 23. januara zatražio odgodu ovog ročišta zbog, kako je naveo u zahtjevu, boravka u insotranstvu radi regulisanja boravišnog statusa kćerke. Njegova branjenica nije željela zamjenu. Međutim, jučer je dostavljeno i obrazloženje njenog današenjeg odsustva. 

Halimić-Alajbegović danas je bila odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici. Stoga, Sud je, kako navodi Jahić, njeno opravdanje prihvatilo, dok Jugovićevo nije. 

Također, Jahić je istakla da je i advokat Nine Jovanović, Damir Koldžo, zatražio odgodu narednog ročišta jer od 31. januara do 05. februara neće biti u Bosni i Hercegovini te da njegova branjenjica ne želi drugog advokata kao zamjenu.

Sutkinja ga je danas obavijestila da ne prihvata njegovo opravdanje te je istakla kako su advokati dužni osigurati zamjenu u slučaju odsustva pod prijetnjom novčanih kazni te obavezom snošenja troškova odgode pretresa. 

Naredno ročište zakazano je za sljedeći četvrtak, 01. februar, sa početkom u 10 sati. 

Na narednom ročištu Tužilaštvo će kao svjedokinju ponovo ispitati Amilu Gadžun, majku preminule djevojčice, a pozvan je i Muris Gadžun, otac djevojčice.

Amila Gadžun je nakon otkazanog ročišta istakla kako joj nije jednostavno dolaziti svakog puta, ali da neće gubiti nadu.

- U našoj državi je svašta moguće, ali mi ćemo se nadati da će biti pravde – kazala je ona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.