open-navfaktor-logo
search
Izborna godina
Poljoprivrednici FBiH: Ministre Košarac, manite se politikanstva, ne pravite predstavu od mineralnog gnojiva
Udruženje poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine smatra kako je ministar vanjske trgovine i ekonomnskih odnosa BiH Staša Košarac svoju državničku funkciju stavio u svrhu predizborne kampanje.
07.05.2022. u 22:00
get url
text

VEZANI TEKST - Košarac: Finalizirani tehnički detalji isporuke mineralnog đubriva iz Turske u BiH

- Posljednjih nekoliko dana ministar Košarac hvali se da je uvoz mineralnog gnojiva iz Turske isključivo zasluga institucija bh. entiteta Republika Srpska, a istovremeno kritikuje FBiH.

Evo, da pitamo Košarca zašto po nacionalnoj osnovi dijeli i uvoz gnojiva?! Očigledno zaboravlja da je BiH jedinstveno tržište. Dalje, zašto je gnojivo ovoliko kasnilo kad već ima tako dobre kontakte - pitaju se u Uduženju.

Također, poljoprivrednici iz FBiH imaju još niz zamjerki na rad Košarca.

VEZANI TEKST - Bićo o izostanku pomoći: Košarac se hvali izvozom junadi, a mi nemamo dovoljno mesa za sebe

- Zašto je gnojivo u džambo vrećema od 1.000 kilograma, a jeftinije samo 10 posto od pakovanja od 25 kg. Podsjećamo ga da se hvalio kako će biti znatno jeftinije od trenutne tržišne cijene. Prije nekoliko mjeseci gnojivo se moglo naći po cijeni od 1.400 KM, a sada iznosi skoro 2.000 KM po toni.

Dakle, proizvođači čekajući da vi uvezete to kao jeftinije gorivo ustvari plaćaju skuplje za 600 KM. Ministre Košarac, bavite se poslom koji je u interesu svih građana BiH, manite se politikanstva. Mogli ste sve ovo uraditi još u jesen 2021. ali nije bila izborna godina - poručuju iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.     

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.