open-navfaktor-logo
search
Imunizacija u Sarajevu
Počela vakcinacija u centralnom objektu Doma zdravlja Novi Grad
Vakcinacija protiv COVID-19 jutros je počela i u Domu zdravlja Novi Grad, a provodi se u centralnom objektu u ulici Bulevar Meše Selimovića broj dva.
30.08.2021. u 16:14
get url
text

Kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, imunizacija će se provoditi svakim danom ujutro od osam do 19 sati uvečer.

- Kako je radno vrijeme do 20 sati, posljednji pacijent bi ipak trebao doći oko 19 sati. Naravno, na vakcinaciju mogu doći svi oni stariji od 18 godina koji to žele, a više informacija građani mogu dobiti u Službi porodične medicine na broj telefona – 033/704-953 – rečeno nam je u Domu zdravlja Novi Grad.

Ranije je, tačnije 23. augusta počela vakcinacija na punktovima u domovima zdravlja Ilijaš, Vogošća, Hadžići i Trnovo, a u narednom periodu i u domovima zdravlja Novo Sarajevo, Stari Grad i Centar trebala bi početi imunizacija građana.

U Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo planiraju obustaviti imunizaciju u olimpijskoj dvorani Zetra, ali nakon što svi punktovi za vakcinaciju u domovima zdravlja u Kantonu Sarajevo budu otvoreni.

To bi, kako navode, moglo uslijediti do kraja septembra nakon što bude završena revakcinacija građana.

Jasmin Mehić, direktor KJP ZOI '84, kaže kako bi zatvaranje Zetre za vakcinaciju najkasnije trebalo uslijediti krajem novembra, odnosno u decembru. 

- Ukoliko se vakcinacija bude brže mogla prebaciti u sve domove zdravlja u Kantonu Sarajevo, vjerovatno će Zetra biti i ranije zatvorena - dodao je Mehić.

Kaže kako KJP ZOI '84 sa Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo ima potpisan ugovor o provođenju imunizacije u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" do kraja 2021. godine.

- Ugovor se može prekinuti i ranije ukoliko organizatori vakcinacije ranije prebace proces imunizacije u domove zdravlja - objasnio je Mehić.      

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.