open-navfaktor-logo
search
Budžetska podrška
Počela montaža plastenika koje je dodijelila Općina Centar 
Već je montirano 13 plastenika, a do kraja sedmice će biti postavljeno i preostalih 10, kaže se u saopćenju Općine Centar
06.08.2019. u 21:06
get url
text

Radnici firme Nermaris iz Gračanice su počeli montažu plastenika sa dodatnom opremom koje je Općina Centar dodijelila za 23 domaćinstva ruralnog područja općine - naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Grdonj, Kromolj, Mrkovići, Panjina kula, Poljine, Radava, Alapi i taj posao će biti završen do kraja ove sedmice.

Općina Centar od 2016. godine provodi projekt Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika zahvaljući kojem je dodijeljeno ukupno 108 plastenika za što je iz budžeta utrošeno više od 140.000 konvertibilnih maraka.

Ove donacije se dodjeljuju po utvrđenoj proceduri. Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika u ovoj godini je raspisan 18. aprila 2019. godine. Načelnik Nedžad Ajnadžić prošle sedmice potpisao je ugovore o dodjeli plastenika površine 50 metara kvadratnih sa pratećom opremom sa 23 stanovnika čime su stvoreni uvjeti da odabrana firma započne sa montažom.

Već je montirano 13 plastenika, a do kraja sedmice će biti postavljeno i preostalih 10, kaže se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.