open-navfaktor-logo
search
Poptisan sporazum
Plaće zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja u TK bit će veće za pet posto
Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić potpisao je danas sa predsjednikom Samostalnog sindikata visokog obrazovanja i nauke TK Adnanom Hodžićem sporazum o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, iznosa povećanja plaće, iznosa naknade za ishranu u toku rada, najniže plaće, iznosa naknade za korištenje godišnjeg odmora te iznosa pomoći shodno Uredbi o isplati pomoći od poslodavaca za zaposlene u javnim ustanovama visokog obrazovanja TK u 2024. godini.
06.03.2024. u 14:03
get url
text
Hodžić i Halilagić
Hodžić i Halilagić

- Prema sporazumu obračun plaće za sve zaposlene u javnim ustanovama visokog obrazovanja TK za 2024. godinu vršit će se po osnovici u visini od 454 KM. Plaće zaposlenih u javnim ustanovama visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona bit će povećana na mjesečnom nivou za pet posto, počev od 1. aprila 2024. godine. To će pratiti korekcija koeficijenata za obračun plaća odgovarajućim izmjenama važećeg Pravilnika o grupama poslova i zadataka, uvjetima za njihovo obavljanje i okvirnim koeficijentima za obračun plaća u javnim ustanovama visokog obrazovanja - saopćeno je iz Vlade TK.

Premijer Halilagić izrazio je zadovoljstvo da je došlo do usaglašavanja osnovnih elemenata sporazuma i u konačnici potpisivanja dokumenta.

Predsjednik Sindikata Hodžić je kazao da mu je drago da je napokon finaliziran dugotrajan proces pregovaranja i da se nada uspješnoj budućoj saradnji.

Sporazum stupa na snagu danom obostranog potpisivanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.