open-navfaktor-logo
search
Uz dva amandmana
Parlament BiH: Komisija podržala izmjene Zakona o PDV-u
Komisija za finansije i budžet Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržala je, u drugoj komisijskoj fazi i po skraćenom postupku uz dva usvojena amandmana, izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost.
21.08.2023. u 14:45
get url
text

Komisija je podržala zastupničku inicijativu Šemsudina Mehmedovića kojom se traži od Vijeća ministara da pokrene postupak izmjene Pravilnika o uvjetima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine.

Podržan je i Konsolidirani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Uz ovaj Izvještaj, Komisija je usvojila i Domu predložila usvajanje zaključka kojim se od nadležnih institucija traži da pod hitno dostave izjašnjenja o razlozima nedostavljanja informacija Centralnoj harmonizacijskoj jedinici Ministarstva finansija i trezora BiH na osnovu kojih se izrađuje Konsolidirani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH.

Komisija za finansije i budžet Zastupničkog doma podržala je i Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.