open-navfaktor-logo
search
Reagovao nakon sat
Otkud Vlada KS u promo tekstu: Halebić se sjetio; Salu i sve drugo platili smo "lično", raspravit ćemo sa hotelom Han
Vlada Kantona Sarajevo danas je u sali hotela Han na Bjelašnici održala sjednicu, a sa njima je bio i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.
28.05.2020. u 18:24
get url
text

Ministar finansija KS Jasmin Halebić je na upit novinarke Faktora oko 16 sati rekao da nema informaciju ko plaća salu u hotelu te ostale troškove boravka članova Vlade tokom "terenskog rada". Na pitanje od koga možemo dobiti informacije ko Vladi plaća sastanak u hotelu, poručio je da smo "novinari, pa da sami istražimo".

VEZANI TEKST- Vlada KS završila u reklami za hotel: Ministar iznenađen, ne zna ni ko plaća salu za njihovo zasjedanje

Samo sat nakon objavljenog teksta na portalu Faktor, ministar Halebić je pozvao našu redakciju jer "se sjetio ko je platio zakup i ceh u hotelu Han na Bjelašnici".

- Mi smo to platili individualno kao fizička lica. Korištenje sale i sve ostale troškove koje smo imali. Ja sam prvi put rekao ne znam kako se to plaća kao ministar. Da se plaća sa budžeta ja bi to znao, a to nije bilo jasno. Da smo platili iz trezora onda bi rekao koliko je bio ceh, a pošto su ministri to plaćali iz svog džepa ne mogu vam reći - rekao je on, te u nekoliko navrata ponovio da se izjava "dopuni i koriguje". 

Kako se kompletna Vlada KS našla na fotografijama koje su objavljene u plaćenom tekstu o hotelu Han, ministar nije imao odgovor. 

- Mi nemamo nikakav ugovor sa hotelom Han i nismo njihovi promoteri. Tražite od hotela ugovor ako nekoga promovišemo, a ako negdje dođemo i održimo sjednicu mi nikoga ne promovišemo. Ne znam šta je hotel uradio, mi smo otišli tamo održali sjednicu, platili račun. Nismo nikoga promovisali, tu smo održali samo radni sastanak, sjednicu Vlade. Mi ćemo to raspraviti sa hotelom - kazao je ministar Halebić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.