open-navfaktor-logo
search
Porodica prošla agoniju
Otac iz Gračanice podijelio dramatično iskustvo koje je njegovo dijete imalo sa energetskim pićima: Jedva je preživjela...
Dževad Kapetanović iz Gračanice podijelio je Facebooku svoju priču kojom je upozorio koliku štetu mogu napraviti energetska pića.Kapetanović je opisao kako je njegovo dijete jedva preživjelo.
09.02.2024. u 19:09
get url
text

- Kad zdravstveni savjet znači tanku liniju između života i smrti i tako počne agonija čitave porodice. Dan je protekao mirno, curica završila semestar, uživa u raspustu. Večer izlaska. Dolazi oko 23 sata. Malo nešto jede i ide na spavanje. U 00:00 se budi sa jakim bolovima u stomaku. Mislimo kiselina ili što je popila hladan sok u kafiću. Ide uobičajeno, čaj, probiotik, masaža. Zaspala, u pola tri zove iz sobe na mobilni. Skačemo, prenemaže se ponovo od bolova. Hitna, onda hirurgija, infuzija, buscopan. Dolaze nalazi krvi, nekoliko hiljada puta povećane amilaze, doktor blijed, kaže akutna upala gušterače - navodi Kapetanović.

Piše "kako su ga ljekari pitali da li je pila alkohol ili bila prehlađena".

- Ništa od toga. UKC Tuzla hitno. Meni ne daju da vozim svojim kolima, mora ići ambulantnim. Hitno prijem u prijemnoj ambulanti, dolazi čitav odjel sestara i doktora, ultrazvuk, nalazi krvi, EKG. Pitam je šta je pila. Kaže onako sva preplašena: energetska pića, svaki dan, nekada i više njih - dodaje Kapetanović.

Navodi "da mu je doktor gastroenterolog kazao: "znate li da se od upale gušterače, izazvane energetskim pićima, lako može umrijeti"?

Uputio ih je u Gračanicu u bolnicu, gdje je curica non stop dobijala infuzije i neke injekcije za razrjeđivanje krvi".

- Bez jela i pića 48 sati i kažu nadamo se da će se izvući. Znači prognoza loša do bola. Dva dana agonije dolaze rezultati krvi stanje rapidno se popravilo, na CT-u samo malo uvećanje glave gušterače i mali podliv. Preživjet će i oporavit će se. Ali kao roditelj, nećemo se mi oporaviti jer savjeti koje dajemo izgleda u magli i vjetru nestanu, marketing, holivud, MTV, Kardašijanke, rijaliti su postali porodice djeci. A ja sam kriv, jer svaki put kada pitam - koristiš li to, "ne", ili ne poznajem sebe da prepoznam laž ili nedovoljno razgovaramo, ali mislim da je oboje. I onda joj kažem. Sad si čudom živa i opomena ti je ovo - napisao je Kapetanović.

Na kraju je dodao "kako je svoje iskustvo morao podijeliti, jer sva su djeca nevine duše koje odlutaju kada mi roditelji zakažemo".

- Djeca nisu kriva, uvijek smo mi krivi. I opet. Energetska pića ubijaju, brzo i strašno. Hvala Allahu na ovoj opomeni i izlječenju - napisao je Kapetanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.