open-navfaktor-logo
search
Potvrdila policija
Osumnjičeni za premlaćivanje povratnika u Višegradu pušten na slobodu
Osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih povreda Bahrudinu Guši, povratniku u Višegrad, nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, potvrđeno je iz Policijske uprave Foča za Detektor.
02.02.2024. u 16:14
get url
text

VEZANI TEKST - Brat povratnika Bahrudina Guše: Teške povrede nanio mu je vozač načelnika Višegrada Marko Simeunović

Portparolka Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica za Detektor je kazala da je nad osumnjičenim za nanošenje teških tjelesnih povreda u Višegradu izvršena kriminalistička obrada i "sve potrebe radnje koje se mogu uraditi od strane policijskih službenika".

- On je kasnije pušten, nemamo razloga za njegov pritvor, što se tiče policijskih organa. Dalje se poduzimaju mjere i radnje iz naše nadležnosti vezano za dokumentovanje krivičnog djela teška tjelesna povreda pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istično Sarajevo - pojasnila je Govedarica.

Gušo, povratnik u Višegrad, teško je pretučen u večernjim satima 30. januara u ovome gradu. Policija je navela da su uhapsili M. S. iz Višegrada.

VEZANI TEKST - U Višegradu brutalno pretučen bošnjački povratnik, zbog težine povreda prebačen u KCUS

Zbog zadobijenih povreda u predjelu glave Gušo je najprije prevezen u višegradski Dom zdravlja, odakle je prebačen u Urgentni centar Kantonalne bolnice u Goraždu, a potom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje se trenutno nalazi na liječenju.

Kako je potvrdio njegov brat Fahrudin, teške tjelesne povrede nanio mu je vozač načelnika Višegrada Marko Simeunović.

Incident se dogodio ispred svečane sale na Bikavcu gde se održavala večer za privrednike kojoj je prisustvovao i Bahrudin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.