open-navfaktor-logo
search
Dugo pripremana
Ogrešević: U toku je koordinirana akcija ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću, pokrovitelji su Hrvatska i Srbija
Nema više sumnje da je u toku dugo pripremana, koordinirana i tempirana akcija ispunjavanja želja Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću, a na štetu Bosne i Hercegovine i svih Bosanaca i Hercegovaca, a posebno Bošnjaka, saopćio je danas predsjednik Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević.
23.01.2024. u 11:14
get url
text

- Prvo je održan famozni sastanak Dodika, Čovića i lidera "Trojke" u Bakincima, gdje je, kako se moglo čuti, konačno ispunjena želja Dodiku da preuzme Ustavni sud, a Čoviću Predsjedništvo BiH. Ekspresno je uslijedio "napad" na Federalni parlament, gdje "Trojka" i HDZ ne biraju sredstva da Čoviću ispune i drugu veliku želju i imenuju Marina Vukoju u Ustavni sud BiH - kaže Ogrešević.

Da u tome imaju podršku Srbije i Hrvatske, dodaje on, svojski se potrudio da pokaže Andrej Plenković, koji je, "odbijajući danas da se sretne sa Željkom Komšićem, legalno izabranim članom Predsjedništva BiH, jasno poslao poruku i nama i prisutnim evropskim zvaničnica da on ne priznaje Predsjedništvo BiH i našu državu, usput nam potvrđujući ono što odavno znamo, a to je da na Bosnu i Hercegovinu gleda kao na istočnu koloniju."

- Odbijajući da se sastane s članom Predsjedništva BiH, a organizirajući susret s reisu-l-ulemom očito je želio poručiti i da su Bošnjaci za njega i politički vrh Hrvatske samo još jedna u nizu vjerskih skupina. Pred nama je očito vrelo proljeće, kada bi sve maske mogle pasti - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.