open-navfaktor-logo
search
Predsjednik NES-a
Ogrešević: Dok "Trojka" priča o kompromisima, Dodik pravi posljednji korak ka proglašenju nezavisnosti RS-a
Predsjednik Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević komentirao je posljednje izjave Milorada Dodika u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje se danas održava posebna sjednica na kojoj se razmatra Prijedlog zakona o neprimjenjivanju odluka koje donese Ustavni sud BiH. 
27.06.2023. u 13:39
get url
text

- Dotjera Dodik cara do duvara. I to dok ga nijemo posmatraju bošnjački predstavnici u vlasti, bh. pravosuđe, visoki predstavnik i predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

VEZANI TEKST - Dodik vrijeđa i prijeti: Sudija "šiptar" nam neće govoriti šta je pravo, zabranit ćemo rad SIPA-e, Tužilaštva BiH i Suda u RS-u

Da nije zabrinjavajuće, možda bi bilo i smiješno. Ali odavno ništa nije smiješno u Bosni i Hercegovini, posebno od trenutka kad su Milorad Dodik i Dragan Čović izabrali podobne u Bošnjaka (muslimana, kako ih Dodik zove) da s njima prave vlast.

U isto vrijeme dok predstavnici "Trojke" u vlasti pričaju o saradnji i kompromisima, Dodik je pokrenuo dosad najveći udar na državu i pravi jedan od posljednjih koraka ka proglašenju nezavisnosti bh. entiteta Republika Srpska.

Dok lideri "Trojke" iz udobnih fotelja dijele preostali plijen ili bolje reči podanički ispunjavaju Dodiku i Čoviću želje i daju im pozicije iz bošnjačke kvote, predsjednik bh. entiteta RS odlučio je pokušati srušiti i posljednju branu za njegove secesionističke namjere: Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Ukoliko se zaista usudi donijeti zakon kojim će zabraniti provedbu odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji bh. entiteta RS, bit će to početak anarhije, gdje će se dovesti u pitanje rad i skoro svih ostaih državnih agencija u Republici Srpskoj, pa i Tužilaštva BiH i SIPA-e.

Je li to faktičko priznavanje nezavisnosti RS-a?

Visoki predstavnik, međunarodna zajednica, a posebno bošnjački predstavnici u vlasti, koalicioni partneri Milorada Dodika, dužni su to objasniti građanima. Jer njihova šutnja (uz poneko isprazno saopćenje) ih ne abolira od Dodikovih secesionističkih poteza. Naprotiv, čini ih Dodikovim saučesnicima - poručio je Ogrešević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.