open-navfaktor-logo
search
Imaju prepiske
Oglasio se i Telekom Srbija: Iznenađeni smo reakcijom SFF-a, bili su upoznati s filmom "Heroji Halijarda"
Nakon prikazivanja dijelova filma "Heroji Halijarda" srbijanskog režisera Radoša Bajića, koji veliča četnički pokret, iz Sarajevo Film Festivala su između ostalog saopćili da je sadržaj prezentacije bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije. Sada su se oglasili i iz te kompanije.
16.08.2023. u 19:06
get url
text
Telekom Srbija
Telekom Srbija

VEZANI TEKST - SFF: Prihvatamo odgovornost, razumijemo negativne komentare javnosti, pooštrit ćemo selekciju

- Kompanija Telekom Srbija učestvovala je na Sarajevo Film Festivalu tri godine zaredom. Naše prisustvo podrazumijevalo je kako učestvovanje u nominacijama, tako i panel prezentovanje različitih projekata koje je Telekom Srbija predstavljao samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima. Iznenađeni smo reakcijom organizatora Festivala, jer smo po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine do sada sve projekte i učesnike na panelima, sa propratnim trejlerima, prijavljivali na vrijeme - naveli su iz Telekoma Srbije, piše BHRT.

Prema njihovim riječima, tu činjenicu mogu potkrijepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih cjelina u okviru Telekoma Srbija i organizatora Sarajevo Film Festivala.

- Također, činjenica koja ide u prilog tome da su organizatori festivala bili upoznati sa filmom "Heroji Halijarda" je i informacija da su samoinicijativno, ponovo u pisanoj komunikaciji još 8. juna poslali upit izvršnim producentima iz Contrast Studios-a sa interesovanjem kako napreduje razvoj filma i da bi ga rado pogledali i uzeli u razmatranje za Festival - dodali su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.