open-navfaktor-logo
search
Tradicionalna manifestacija
Održana 11. biciklijada u Tuzli, ljubiteljima dvotočkaša priključio se i gradonačelnik
U organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla danas je održana tradicionalna tuzlanska biciklijada koja je privukla više hiljada učesnika.
27.08.2023. u 13:05
get url
text
Biciklijada, Tuzla
Biciklijada, Tuzla

Najprije je održana Dječija biciklijada u kojoj su uživali najmlađi Tuzlaci i Tuzlanke, a onda je startala Tuzlanska biciklijada ukupne dužine 14 kilometara.

- Broj učesnika iz Tuzle, Tuzlanskog kantona, ali i države konstantno se povećava. Imamo i podršku 15-ak profesionalnih klubova iz Bosne i Hercegovine. Cilj biciklijade, kao i svaki put, je da se družimo, ali i skrenemo pažnju da su nam potrebne nove biciklističke staze. Jasno je da je interesovanje za biciklijadu danas mnogo, mnogo veće nego kada smo kretali prije jedanaest godina - rekao je Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla i tvorac Tuzlanske biciklijade.

Učesnike i učenice pozdravili su gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, koji je i sam uzeo učešće u biciklijadi, te Nedžad Malikić iz JKP Saobraćaj i komunikacije, čiji su radnici zajedno sa službenicima policije učinili sve da praznik „dvotočkaša“ prođe u najboljem redu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.