open-navfaktor-logo
search
Do kraja godine
Od 1. augusta u Sarajevu niže cijene karata za javni prijevoz
Vlada Kantona Sarajevo je prihvatila prijedlog Ministarstva saobraćaja o novim cijenama i subvencioniranju karata za javni prijevoz.
20.07.2022. u 21:04
get url
text

- Svjesni smo da su cijene na svim poljima povišene, neke čak i udvostručene, stoga smo morali pronaći rješenja kako da zaštitimo građane i od ove vrste poskupljenja. Troškovi prijevoznika su porasli, međutim uprkos poskupljenjima cijena svih energenata, snižavamo cijenu pojedinačne karte za javni prijevoz - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Pored velikih poskupljenja, cijena pojedinačne karte za tramvajski i trolejbuski saobraćaj, te autobuski i minibuski kod oba prijevoznika GRAS-a i Centrotransa će od 1. augusta ove godine iznositi 1,40, umjesto dosadašnjih 1,60 maraka - navodi se u saopćenju Vlade KS.

Cijena mjesečnih karata i kupona, zahvaljujući subvencioniranju, neće biti povećane. Odluka o cijenama karata vrijedi do kraja godine.

Sa Vijećem roditelja KS, kako ističe ministar Šteta, Ministarstvo saobraćaja KS održava stalnu komunikaciju i ističe da će kuponi za đake i studente važiti u julu i augustu, odnosno tokom raspusta.

- Sve inicijative roditelja i učenika su došle do nas i ovo je jedan od načina na koji podržavamo naše đake i studente da povoljnije koriste javni prijevoz i tokom raspusta - zaključio je ministar Šteta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.