open-navfaktor-logo
search
Uoči 8. Kongresa
Objavljeno 25 imena: Ovo je lista kandidata za potpredsjednike SDA
Izborna komisija Stranke demokratske akcije (SDA) ovjerila je kandidate koji ispunjavaju uvjete propisane Statutom SDA, Pravilima izbornog postupka u SDA, te uputstvom organa Stranke o načinu predlaganja i rokovima za predlaganje kandidata za centralne organe SDA.
28.09.2023. u 18:04
get url
text

VEZANI TEKST - Izborna komisija SDA: Mehmedović nije zadovoljio uvjete, Izetbegović jedini kandidat za predsjednika

Kako je saopćeno iz te stranke, za predsjednika stranke jedini kandidat je Bakir Izetbegović.

Kandidati za potpredsjednike stranke su: Hamdija Abdić, Jasmina Biščević Tokić, Senad Bratić, Eldar Čomor, Šemsudin Dedić, Sejad Delić, Mahir Dević, Šefik Džaferović, Faruk Kapidžić, Refik Lendo, Melika Mahmutbegović, Mersad Mujić, Fadil Novalić, Aida Obuća, Adil Osmanović, Edin Ramić, Ramiz Salkić, Asim Sarajlić, Fahrudin Skopljak, Safet Softić, Šerif Špago, Jasmin Spahić, Haris Zahiragić, Mirsad Zaimović i Muamer Zukić. 

Odlučeno je to na današnjoj sjednici Izborne komisija, na kojoj su razmatrani prijedlozi kandidata za predsjednika SDA i potpredsjenike SDA, a koji se biraju na 8. Kongresu SDA, koji će se održati 14. oktobra 2023. godine.

Delegati će na Kongresu tajnim glasanjem sa liste od 25 kandidata birati devet potpredsjednika.

Svi učesnici izbornog procesa imaju pravo ulaganja žalbe Apelacionoj komisiji SDA u roku od dva dana, saopćeno je iz SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.