open-navfaktor-logo
search
Mezarje Kovači u Sarajevu
Obilježena 32. godišnjica osnivanja Armije RBiH; Ademović: Moramo biti jaki onda kada to treba
Danas i svih ovih godina obilježavamo taj dan sa dužnim poštovanjem, prisjećanjem i prenošenjem na generacije koje dolaze da se to ne smije zaboraviti, kazao je Kemal Ademović
Autor: E.D.-Š.
14.04.2024. u 11:32
get url
text
Sa Kovača
Sa Kovača
FOTO: Didier Torche
IMG_20240414_102210
FOTO:
Didier Torche
1 od 9
left-arrowright-arrow
U povodu 32. godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine brojne delegacije položile su danas cvijeće na Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu gdje je intoniranjem državne himne i učenjem Fatihe odata počast onima koji su dali svoje živote u odbrani zemlje.
Tom prilikom položeno je i cvijeće na mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.
Kemal Ademović, predsjedavajući Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, govoreći o Armiji Republike Bosne i Hercegovine naglasio je kako se nikada ne smije zaboraviti njena časna uloga u odbrani zemlje.
- Tog 15. aprila 1992. godine bila je formirana Teritorijalna odbrana na čijem čelu je bio imenovan Hasan Efendić kao preteča kasnijeg uspostavljanja Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je bila garant opstanka jednog naroda na ovim prostorima. Danas i svih ovih godina obilježavamo taj dan sa dužnim poštovanjem, prisjećanjem i prenošenjem na generacije koje dolaze da se to ne smije zaboraviti. Da moramo onda kada trebamo biti jaki. To je naš garant opstojnosti - poručio je Ademović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.