open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Novčanu pomoć dobilo 38 porodilja 
Ovom prilikom je 13 porodilja koje su postale majke po prvi put dobilo po 200 KM, 21 porodilja po 300 za rođenje drugog djeteta, a njih tri po 400 po osnovu rođenja trećeg i svakog narednog djeteta, dok je jedna porodilja dobila 500 KM za rođenje blizanaca
31.07.2019. u 16:29
get url
text

U nastavku projekta dodjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u prostorijama Centra za zdravo starenje upriličena je dodjela pomoći za 38 porodilja stanovnicama sarajevske općine Centar.

Riječ je o projektu Općine Centar koji se provodi od 2013. godine sa ciljem poboljšanja nataliteta na području ove lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku podršku porodicama za opremanje novorođenčadi. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za jednokratne novčane pomoći porodiljama je osigurano 150.000 KM.

Ovom prilikom je 13 porodilja koje su postale majke po prvi put dobilo po 200 KM, 21 porodilja po 300 za rođenje drugog djeteta, a njih tri po 400 po osnovu rođenja trećeg i svakog narednog djeteta, dok je jedna porodilja dobila 500 KM za rođenje blizanaca.

- Vjerujem da će pažnja Općine Centar usmjerena prema majkama i njihovoj djeci koja su naša budućnost davati sve bolje efekte. Čvrsto smo opredijeljeni u nastojanju da se najmlađima obezbijede što bolji uvjeti za život i obrazovanje kako bi oni jednog dana bili predvodnici razvoja naše lokalne zajednice i države Bosne i Hercegovine i koji će biti bolji od svih nas. Ulaganje u podmladak je najveća i najljepša investicija koja će nam donijeti svjetliju budućnost. Želim vama i vašim mališanima dobro zdravlje, sreću i svako dobro i prosperitet - poručio je Ajnadžić.

Među današnjim dobitnicima pomoći je bila i Asja Herenda koja je rodila treće dijete, djevojčicu Ajnu.

- Izuzetno mi je drago biti danas ovdje i veoma je pohvalno što Općina Centar na ovaj način podržava porodilje a samim tim i natalitet. Vjerujem da je ovakva podrška značajna svim porodiljama, a naročito majkama koje nemaju primanja, a posebno u prvim mjesecima nakon poroda, istakla je Herenda, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.