open-navfaktor-logo
search
Koalicioni partneri
NiP-ov Ademović opleo po načelniku iz NS: Mandić je na sastanke dolazio mahmuran i nespreman
Jasmin Ademović, vijećnik Naroda i pravde u Općinskom vijeću Centar Sarajevo istakao je da svi vijećnici ove stranke ostaju pri odluci da se održi referendum o opozivu načelnika ove lokalne zajednice Srđana Mandića koji dolazi iz Naše stranke.
09.08.2023. u 19:29
get url
text

VEZANI TEKST - Đozo: Svih 18 vijećnika koji su izglasali opoziv Mandića stoje pri istom stavu, ne znam zašto toliki spinovi

- Načelnik Mandić se trudi da ne bude referendum i meni je to intrigantno da je uvjeren da ima podršku građana, a opet sve radi da ne bude referenduma - kazao je Ademović te je iznio teške optužbe na njegov račun:

- Načelnik Mandić je na nekim sastancima bio mahmuran, osjeti se alkohol kada s nekim sjedite, pogotovo u toku dana. Također, znalo se da dođe na sastanak pa da pita pomoćnike šta je tema. Bukvalno dođe nespreman - istakao je Ademović.

Suština referenduma, navodi Ademović je da oni koji su birali Mandića daju svoj stav o efikasnosti njegovog rada.

- Ovo je demokratski princip u skladu sa zakonom, a tvrdimo da postoje indicije za nezakonit rad - objasnio je Ademović.

Vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar zakazana je za sutra. Na sjednici će se razmatrati zahtijev za preispitivanje Odluke o opozivu načelnika Srđana Mandića koja je usvojena 27. jula.

Opoziv Mandića pokrenuli su vijećnici Naroda i pravde koji su u više navrata isticali kako svih 18 vijećnika koji su izglasali ovu Odluku stoje pri svojim stavovima

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.