open-navfaktor-logo
search
Kandidati u Starom Gradu
Nije se pojavio u javnoj debati TVSA: Zašto je Hadžibajrić izbjegao sučeljavanje sa Pušinom
U okviru programa posvećenog Lokalnim izborima 2020, večeras je na TVSA organizirana javna debata kandidata za načelnike sarajevske općine Stari Grad. 
10.11.2020. u 21:28
get url
text

Svoje programe predstavili su kandidati SDA Jusuf Pušina, koalicije DF-GS Ahmet Handžić i Platforme za progres Nejra Sarajlić. Zašto se u javnoj debati nije pojavio i aktuelni načelnik i kandidat NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, informacija je za koju je javnost ostala uskraćena, jer ni voditeljica nije dala nikakvo pojašnjenje.  

Očigledno je Hadžibajrić izbjegao sučeljavanje sa Pušinom, koji je jedno vrijeme bio i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, te jedan od njegovih najbližih saradnika.

Pušina je govoreći o tom periodu kazao da je smijenjen jer je ukazao na neke od nezakonitosti u općini Stari Grad. Također, istakao je da je skretao pažnju na netransparetnost u radu, trošenju budžetskog novca. Istakao je kako je Općina privatizirana, da ne funkciniše niti Općinsko vijeće, niti pravobranilaštvo, da su službe privatizirane. 

- Taj feudalni odnos prema građanima mora se zaustaviti. U nedjelju 15. novembra ne očekujem glasače već birače, koji će dati svoj glas za SDA i meni kao budućem načelniku i da radimo na 16 projekata koje smo napravili u saradnji sa građanima, obilazeći teren. I pitao bih Ahmeta Handžića, da su sada na izborima samo dva kandidata, Ibrahim Hadžibajrić i ja, kome bi dao svoj glas? - kazao je Pušina. 

Handžić je poručio da bi glasao za Jusufa Pušinu, i dao pojašnjenje. 

- Zato što je čestit i pošten čovjek bez mrlje, moj komandant i ministar MUP-a na početku rata - naveo je Handžić. 

On je kao kandidat koalicije DF-GS pozvao građane da daju njemu svoj glas, te da u što većem broju 15. novembra izađu na izbore i da ne ostave prostor za manipulacije političkoj mafiji. 

Mlada kandidatkinja Platforme za progres Nejra Sarajlić je istakla da "nemamo luksuz da se potroše još 4 godine", i da su svima prijeko potrebne promjene koje Platforma za progres i 23 kandidata za vijećnike nude.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.