open-navfaktor-logo
search
Ramiz Salkić
Nije Bakir Izetbegović problem srpskom narodu kao što nije bio problem ni Alija Izetbegović
Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić poručio je danas da "nije Bakir Izetbegović problem srpskom narodu kao što nije bio problem ni Alija Izetbegović devedesetih godina".
24.06.2021. u 20:12
get url
text

- Problem srpskom narodu je što su imali vođe koje su ih devedesetih poveli u agresiju, zločine protiv komšija i genocid, a ovi danas ih drže u okovima kolektivne odgovornosti za počinjeni, dokazani, presuđeni genocid i veličanje ratnih zločinaca. Nema Dodik problem sa Bakirom Izetbegovićem, već sa samim sobom, svojim namjerama, svojim stavovima, unutrašnjim ubjeđenjem i potrebom što želi da neograničeno vlada nad svim i svačim.

Tendencioznim optužbama i napadom na druge nećete sakriti i saprati civilizacijsku sramotu što nagrađujete, veličate presuđene ratne zločince za počinjeni genocid i što negirate počinjeni, dokazani i presuđeni genocid kojeg je počinila vojska i dijelovi policije bosanskih Srba pod političkim vodstvom presuđenog ratnog zločinca za genocid Karadžića i komandom presuđenog ratnog zločinca za genocid Mladića. Pravi lijek za ovo stanje je put katarze, priznanja, kajanja, izvinjenja, pijetet za žrtve, distanciranje od ratnih zločinaca… - istakao je Salkić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.