open-navfaktor-logo
search
Počeo Kongres
Naša stranka: Pored predsjednika, članovi će izabrati i kandidate za Sud časti
Kandidati za predsjednika su Predrag Kojović i Damir Marjanović
18.05.2019. u 11:33
get url
text

Počeo je Četvrti izborno-izvještajni Kongres Naše stranke u Sarajevu, na kojem se bira predsjednik stranke u naredne četiri godine, zatim, Glavni i Nadzorni odbor, kao i Sud časti ove stranke. Članovi stranke će se odlučiti da li će ih i u narednom periodu voditi Predrag Kojović,  ili Damir Marjanović koji se Našoj stranci priključio prije godinu dana.

Inače, za Sud časti birat će se pet članova, a 19 je kantidata i to Senka Avdukić, Aida Bašić-Klobodanović, Marko Cvitanović, Mustafa Čulić, Tarik Delalić, Esma Delić, Lejla Dragnić, Dženana Drmalija, Alma Đuranović, Vedran Grebo, Amir Hozić, Mirnes Kardaš, Ismet Nišić, Avdo Panjeta, Vedran Poropat, Marcela Ravlija, Miralem Sejdinović, Senada Škulj Toromanović, Mirzo Zukanović.

U Nadzornom odboru će se također birati pet članova od 25 kandidata koji su Merima Agić, Bakir Ćatić, Zlatan Dizdarević, Šefkija Duvnjaković, Munib Đozić, Vedran Hadžić, Alma Hasanbegović, Nataša Ibrahimagić, Mirano Jupić, Admir Jusufbegović, Benjamin Lemeš, Sanela Klarić, Husein Kljajić, Enes Kućanović, Alma Midžić, Amira Mršo, Edina Muhić, Elvin Okugić, Muhamed Omerović, Dimitrije Petrović, Mustafa Skopljak, Dženan Šarić.

Za novi saziv Glavnog odbora bira se 51 član sa liste na kojoj se nalaze imena 101 kandidata iz 21 općinskog odbora.

{$galerijaFotografija}

Što se tiče kandidata za predsjednika stranke, Predrag Kojović je rođen 1965. u Travniku, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Prije početka rata u Jugoslaviji radio je kao novinar za niz domaćih medija, a od 1991. radi kao izvještač agencije REUTERS iz rata u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. Na izborima 2010. je izabran za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo te delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije, a isti rezultat je ponovio i 2014. godine. Izabran je za predsjednika Naše stranke na Trećem kongresu održanom u maju 2015. godine.

Damir Marjanović, doktor bioloških nauka, rođen je 26. avgusta 1974. u Sarajevu. On je i sudski vještak za forenzičku medicinu, istraživač, naučni savjetnik.Bio je i šef Laboratorije za forenzičku genetiku te predsjednik Naučnog vijeća Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu. Objavio je više od 130 naučnih i stručnih rada.

Naša stranka kongres
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.