open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Naša stranka brani Sarajevo Film Festival: Dio društva bi manje kulture u našem gradu
Naša stranka reagovala je nakon "napada na organizatore" Sarajevo Film Festivala. 
17.08.2023. u 08:22
get url
text

- Bezrezervno stojimo uz jedan je od većih filmskih festivala u Evropi čije ekonomske benefite osjeti cijelo naše društvo. Organizovani napad na najbolji kulturni proizvod naše zemlje demonstrira potrebu dijela društva za manje kulture u našem okruženju. Sarajevo Film Festival nastao je u Sarajevu koje se branilo od agresora, simbol je želje za slobodom i tako će i ostati. Mi ćemo ih u tome nastaviti podržavati - naveli su i dodali:

- Naša stranka će uvijek stajati uz kulturnu i kreativnu industriju i boriti se za više filmova, kvalitetnog kulturnog i zabavnog sadržaja. To smo u Vladi Kantona Sarajevo demonstrirali kroz pokretanje projekta "Kultura na ulice", finansiranje alternativne kulture, kao i rekordnim poticajima za filmsku industriju. Radili smo to jer ulaganje u kulturnu i kreativnu industriju podiže kvalitet života, otvara radna mjesta za mladu populaciju i pritom na svaku uloženu konvertibilnu marku kroz ekonomsku aktivnost vraća četiri KM - poručuju iz Naše stranke.

Njihova reakcija uslijedila je nakon što su se organizatori Festivala našli na udaru kritika zbog promocije četništva na SFF-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.