open-navfaktor-logo
search
Trener Tabak
Nakon kobne noći u Ajdinovićima: Djeca smještena na KCUS-u su malo bolje
Čekamo nalaze, da vidimo šta je pravi uzrok zdravstvenih problema djece,  zaključio je Tabak
24.08.2019. u 15:56
get url
text

Adil Tabak, trener Rukometnog kluba Respekt iz Sarajeva za Faktor je kazao kako je deset dječaka iz njihovog kluba trenutno smješteno na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a da su dva dječaka u bolnici u Istočnom Sarajevu.

- Na KCUS-u su također smještene i djevojčice iz Slovenije sa istim zdravstvenim problemima kao i članovi našeg kluba. Bili smo im u posjeti, malo bolje se osjećaju i pod stalnim su nadzorom ljekara. Ja sam stalno u kontaktu i sa roditeljima djece koja su kod kuće i koji su također imali stomačne tegobe. Roditelji su u nedoumici da li da vode djecu kod ljekara, a ja sam im savjetovao da je ipak bolje da se jave te da ukoliko ima potrebe i oni dobiju neku terapiju – kazao je Tabak.

Kaže kako nisu imali više nikakvog kontakta sa upravom Sportsko-rekreativnog centra u Ajdinovićima gdje su djeca boravila na sportskim pripremama za predstojeću sezonu.

- Sve ovo nas je veoma zabrinulo i potreslo. Mi čekamo nalaze, da vidimo šta je pravi uzrok zdravstvenih problema djece – zaključio je Tabak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.