open-navfaktor-logo
search
Slavenko Ristić
Na listi SNSD-a za NSRS i čovjek koji je Dodiku dovodio lažnog milijardera iz Vijetnama
Na listi SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske našao se i Slavenko Ristić. 
05.09.2022. u 16:22
get url
text

VEZANI TEKST - Lažni milijarder iz Vijetnama se predstavlja kao Dodikov "viši savjetnik", delegacija iz RS-a ga posjetila
 

Njegovo ime privuklo je pažnju javnosti nakon što se lažni milijarder iz Vijetnama Mai Vu Minh sastao sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i predsjednicom entiteta Republika Srpska Željkom Cvijanović, a jedan od posrednika te posjete bio je Slavenko Ristić, vlasnik Tehničkog remonta Bratunac.

Na stastanku Dodika i Cvijanović sa Mai Vu Minhom razgovaralo se o mogućim investicijama vijetnamske grupacije u entitet RS, te je objavljeno da je Minh zainteresiran da ulaže u oblasti turizma, bankarstva, poljoprivrede, kao i sporta i kulture. 

Iako je nakon brojnih analiza utvrđeno da se radi o lažnom milijarderu koji se vrlo često služi photoshopom kako bi sebe prikazao sa svjetskim liderima poput Donalda Trumpa ili Vladimira Putina, to nije spriječilo zvaničnike iz RS-a da nastave saradnju sa Minhom i njegovom navodnom grupacijom. 

VEZANI TEKST - Analiza koju morate pročitati: "Vijetnamski milijarder" i druge bajke
 

Slavenko Ristić, koji se na predstojećim Općim izborima nalazi na listi za NSRS, krajem 2019. godine ponovo se sastao sa Minhom i to u Vijetnamu. Ristić se u Vijetnamu, pored Mai Vu Minha, sastao sa Nguyenom Dac Nghiepom, izvršnim direktorom Sapa Thale Groupa, te sa neimenovanim predstavnicima vijetnamskih vlasti.

Uprkos tome što su brojniji mediji u BiH objavili da se radi o lažnom milijarderu, Ristića to nije spriječilo da nastavi "saradnju" s ovim navodnim biznismenom.

Zanimljivo je i to da se Mai Vu Minh u decembru prošle godine u vijetnamskim medijima predstavljao kao novoimenovani "viši savjetnik predsjednika BiH" Milorada Dodika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.