open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Na Kromolju otvoreno novo ciciban igralište  
Načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić sa saradnicima i predstavnicima JU Centar za sport i rekreaciju čiji je Općina glavni finansijer i osnivač, posjetio je novog ciciban igrališta na Kromolju u ulici Armije RBiH kod broja 13.
26.10.2020. u 09:37
get url
text

Kako je i bilo planirano projektom, na navedenom igralištu su instalirani novi mobilijar sa pripadajućim atestima, postavljena je nova podloga, parkovski mobilijar, te je prostor oko igrališta hortikulturno uređen. Planirano je i osvjetljenje ovog lokaliteta sa dva reflektora, te postavljanje svijetlećeg znaka koji će biti priključen na istu instalaciju.

Načelnik Ajnadžić je iskazao zadovoljstvo zbog realiziranog projekta.

- Uvijek ćemo stajati na usluzi našim najmlađim sugrađanima i priuštiti im kvalitetan ambijent za igru. Naša želja je da stvaramo uslove za izgradnju sretnijeg djetinjstva i našoj djeci obezbijedimo što adekvatniji prostor u kojem će provoditi svoje slobodno vijeme, kazao je Ajnadžić.

Podsjećamo, na sjednici Općinskog vijeća, održanoj 1. oktobra 2019. godine, usvojena je Odluka o održavanju sportskih ploha, igrališta i ciciban igrališta. Do sada je osposobljeno na desetine igrališta na lokalitetu općine Centar, a u planu je izgradnja novih.

Predviđenom odlukom Općinskog vijeća, dječija i sportska igrališta na području općine, za koja se nadležno komunalno preduzeće izjasnilo da nema mogućnosti preuzeti obavezu redovnog održavanja, povjerena su na održavanje JU Centar za sport i rekreaciju. Općina je za potrebe održavanja igrališta nabavila i opremu koja je data na korištenje CSR-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.