open-navfaktor-logo
search
Zloupotrijebio poziciju
MVP BiH osudilo istupe bh. ambasadora pri UN-u: Vujićev nastup govori o njemu lično
Vujić je izazvao salvu reakcija nakon jučerašnjeg obraćanja na sjednici Vijeća za ljudska prava UN-a, kada je, između ostalog rekao da je "priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz Bosne i Hercegovine"
Faktor
13.03.2024. u 17:03
get url
text
Bojan Vujić
Bojan Vujić
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP BiH) osudilo je izlaganje stalnog predstavnika Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama (UN) i ostalim međunarodnim organizacijama u Ženevi ambasadora Bojana Vujića na sjednici Vijeća za ljudska prava UN-a. 
- Iznesene tvrdnje ambasadora Vujića ne predstavljaju stav države Bosne i Hercegovine već zloupotrebu pozicije - navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.
U saopćenju se dalje navodi da izjave ambasadora Vujića ili bilo čiji slični lični istupi ne mogu nanijeti štetu ugledu i imidžu BiH o čemu svjedoče brojne prispjele reakcije čuđenja na ovakav, po lični dignitet ambasadora Vujića, degradirajući istup, a koje su upućene od strane zvaničnika i prijatelja naše države.
- Njegov nastup govori o njemu lično, a nikako o državi Bosni i Hercegovini. Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na čelu sa ministrom Elmedinom Konakovićem uspjelo je poslati prave poruke i isporučiti istinu o napretku koji je Bosna i Hercegovina napravila u posljednjih godinu dana, te stoga nikakve maliciozne dezinformacije ne mogu utjecati na pozitivne procese koji su u toku - navode iz Ministarstva.
Vujić je izazvao salvu reakcija nakon jučerašnjeg obraćanja na sjednici Vijeća za ljudska prava UN-a, kada je, između ostalog rekao da je "priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz Bosne i Hercegovine".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.