open-navfaktor-logo
search
Prijateljski susret
Mostarski muftija ef. Dedović posjetio Kantonalnu bolnicu: Svi uposlenici bolnice zaslužuju naše poštovanje
Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović danas je posjetio Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" u Mostaru.
07.12.2020. u 16:14
get url
text

U razgovoru sa direktorom Bolnice primarijusom dr. Zlatkom Guzinom još jednom je izrazio punu zahvalnost i podršku menadžmentu i osoblju koji ulažu velike napore u očuvanju zdravlja građana Mostara.

- Svi uposlenici bolnice zaslužuju naše poštovanje, poštovanje šire društven zajednice u ovom vremenu kada smo upućeni jedni na druge i kada mormao saosjećati i biti solidarni jedni sa drugima - kazao je muftija.

Saradnje Islamske zajednice u Mostaru sa Kantonalom bolnicom, podsjetio je, intenzivirana je početkom pandiemije izazvane virusom COVID-19, a današnja posjeta je samo jedan u nizu prijateljskih susreta organiziranog s ciljem sagledavanja kompletne zdravstvene situacije u gradu Mostaru.

- Islamska zajednica je vrlo odgvorona društvena struktura koja je pažljivo slušala i uvažavala savjete struke da bismo zajednički doprinijeli zajedničkoj borbi, i dakako da je važno da se nastavimo odgovorno ponašati kako bi sačuvali zdravlje svih građana - istakao je muftija.

Današnja muftijna posjeta kantonalnoj bolnici je i svojevrstan apel svim društvenim strukturama i pojedincima da se odgovorno ponašanju u ovim vremenima kušnje.

- Svi moramo činiti što je u našoj moći, bez opuštanja i neogovornog ponašanja. Bolnica i zdravstveni radnici imaju svoje kapacitete i mi ne smijemo doći u situaciju da ti kapacitti budu preopterećeni. Mi smo u Islamskoj zajendici svojim radom, apelima pokazali odgovornost i molimo sugađane da situaviju shvate krajnje ozbiljno i da u ovom vremnu svi učinom što je do nas i da budemo na usluzi zdravstvenim radnicima - poručio je muftija Dedović.

Direktor se zahvalio muftiji na stalnom interesiranju za zdravstvene prilike u Mostaru i široj regiji te na podršci bolnici "Dr. Safet Mujić" za vrijeme pandemije.

- OD početka pandemije Mostarsko muftijstvo je organiziralo akcije pomoći u lijekovima i zaštitnoj opremi. Uprkos vrlo teškoj epidemiološkoj situaciji u kantonu i činjenici da je znatan broj uposlenika bio izložen infekciji COVID-19, ali velikim trudom i zalaganjem svih zaposelnih za sada uspijevamo odgovoriti zadatku u ovom specifičnim okolnostima zajedno i uz usku saradnju sa svim drugim zdravstvenim ustanovama u našem kantonu - kazao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.