open-navfaktor-logo
search
Praznična atmosfera
Mostar: Održana tradicionalna biciklijada Djeda Mrazova
Cilj ove manifestacije je obogatiti blagdanske sadržaje kojima se podjednako raduju sve generacije,
15.12.2019. u 13:13
get url
text

Biciklijada Djeda Mrazova povodom božićnih blagdana i novogodišnjih praznika u Mostaru je održana osmu godinu zaredom okupivši sve generacije na gradskim ulicama.

Omiljeni likovi iz blagdanske čarolije u organizaciji „Biciklističkog kluba Mostar“, a u saradnji s Gradom Mostarom prodefilirali su ulicama Mostara, dijeleći slatkiše i prigodne darove najmlađim građanima koje su zatekli na ulicama unoseći pravu blagdansku čaroliju.

{$galerijaFotografija}

Jedan od organizatora Toni Zorić ističe da je cilj ove manifestacije obogatiti blagdanske sadržaje kojima se podjednako raduju sve generacije, te da ga posebno veseli što iz godine u godinu učestvuje sve više mališana.

-Sretni smo što Mostarci sve više prepoznaju ovaj događaja, posebno roditelji s djecom, iz godine u godinu broj učesnika je sve veći, ali i građana Mostara koji dolaze da nas pozdrave - kazao je Zorić.

Ana koja je došla sa svojim sinom na biciklijadu ističe kako je ovo dio blagdanske čarolije u gradu na Neretvi kojoj se i sama radovala.

-Ovo mi je prvi put da učestvujem. Odlučila sam se da učestvujem u ovoj biciklijadi na nagovor sina, koji već tri godine je dio ove priče- ističe Ana.

Radost zbog ponovnog učešća nije krio sin Borna.

- Super mi je, jedva sam čekao biciklijadu. Bit ću brži od mame - veselo je dobacio jedan od najmlađih sudionika manifestacije koja je mamila brojne osmijehe donoseći blagdansku ugođaj u grad na Neretvi.

Uz povike ”Ho-ho-ho” omiljeni likovi iz božićnih i novogodišnjih priča na biciklima su uz dijeljenje darova prošli od Zimskog grada Winterville, Lenjinovom šetnicom do Španjolskog trga, ulicom Bulevarom narodne revolucije, Lučki most, Ulicom Maršala Tita do Razvitka, ulicom Braće Brkića, Mostarskog bataljona do kružnog toka, dalje prema hotelu "Ero" sve do vrha Avenije, ulicom kralja Tomislava do Spajalice, od Spajalice ulicom kralja Petra Krešimira 4 do Zimskog grada Winterville gdje će učesnicima napraviti pauzu i podružiti se uz kuhano vino i sokiće.

79143250_426928788213982_6512102540308381696_n (1).jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.